Evrimcilerin izahlarına baktığımızda, karşılaştığımız her mükemmelliği "tesadüflerin ürünü" olarak açıklamaya çalıştıklarını görürüz. Hücrenin kompleks yapısı da evrimciler için tesadüflerin üstün bir başarısı (!), isabetli seçimlerinin (!) bir sonucudur. Darwinistler herşeyin yaratıcısı kabul ettikleri tesadüfün ne olduğunu düşünmeksizin, bu belirsizliğin ilk hücreyi oluşturduğunu varsayarlar ve bütün teorilerini bu hücre üzerine kurarlar. Ancak değil hücre, en basit organizma bile evrimcilerin varsaydığı gibi tesadüfen olamaz. Londra Üniversitesi'nden hücre biyoloğu Dr. Ambrose, bu imkansızlığı şöyle ifade etmektedir:
En basit tek hücreli kompleks organizma bile, o kadar kompleks DNA zincirlerine sahiptir ki, bu düzenlemenin olasılığı 102.000.000 (birin arkasında 2 milyon sıfırla ifade edilir) da bir gibi hayal edilemeyecek bir ihtimale sahiptir. Wendell R. Bird, The Origin of Species Revisited, Nashville, Thomas Nelson Co., 1991, s. 302
Matematik bilimi bugün DNA'da yazılı bilgilerin oluşumunda tesadüfe yer olmadığını kanıtlamaktadır. Değil milyonlarca basamaktan oluşan DNA molekülünün, DNA'yı oluşturan 30.000 genden tek bir tanesinin bile tesadüfen oluşabilme ihtimali, imkansız tanımının dahi zayıf kaldığı bir durumdur. Evrimci bir biyolog olan Frank B. Salisbury bu imkansızlıkla ilgili olarak şunları söylemektedir:
Orta büyüklükteki bir protein molekülü, yaklaşık 300 amino asit içerir. Bunu kontrol eden DNA zincirinde ise, yaklaşık 1.000 nükleotid bulunacaktır. Bir DNA zincirinde dört çeşit nükleotid bulunduğu hatırlanırsa, 1.000 nükleotidlik bir dizi, 4 üzeri 1000 farklı şekilde olabilecektir. Küçük bir logaritma hesabıyla bulunan bu rakam ise, aklın kavrama sınırının çok ötesindedir. 41000'de 1, "küçük bir logaritma hesabı" sonucunda, 10600'de 1 anlamına gelir. Bu sayı 10'un yanına 600 sıfır eklenmesiyle elde edilir. 10'un yanında 12 tane sıfır 1 trilyonu ifade ederken, 600 tane sıfırlı bir rakamın gerçekten de kavranması pek mümkün değildir. Frank B. Salisbury, "Doubts About The Modern Synthetic Theory of Evolution", American Biology Teacher, cilt 33, Eylül 1971, s. 336
Dolayısıyla ortamda bütün gerekli nükleotidlerin bulunduğunu, bunların aralarında bağlanması için gereken bütün kompleks moleküllerin ve bağlayıcı enzimlerin hepsinin hazır olduğunu farz etsek bile, bu nükleotidlerin istenen sırada dizilmesi ihtimali 10 üzeri 600'de 1 ihtimal demektir. Kısaca insan vücudundaki ortalama bir proteinin DNA'daki şifresinin tesadüf eseri kendi kendine oluşma ihtimali, 10'un yanında 600 tane sıfır olan sayıda 1'dir. Bu astronomik olmanın da ötesindeki sayı ise, pratik olarak "0" ihtimal anlamına gelir. Darwin Was Wrong: A Study in Probabilities (Darwin Hatalıydı: Olasılıklar İçinde Bir İnceleme) adlı kitabın yazarı I. L. Cohen de, genetik bilginin tesadüf eseri ortaya çıkmış olamayacağını şöyle açıklamaktadır:
Matematikçiler 1050'nin ötesinde herhangi bir rakamın istatistik olarak meydana gelme olasılığını sıfır olarak kabul ediyorlar. En küçük tek hücreli bakteri de dahil olmak üzere bildiğimiz herhangi bir tür, 100 veya 1.000'den çok daha fazla nükleotide sahip. Aslında tek hücreli bakterinin belirli bir dizilime sahip 3.000.000 kadar nükleotidi bulunuyor. Bu da bilinen herhangi türde bir canlının rastgele tesadüfler ya da rastgele mutasyonlar (evrimcilerin en sevdiği ifade) sonucu meydana gelme olasılığı olmadığını gösteriyor.
Nükleotidlerin tesadüfen biraraya gelerek RNA ve DNA'yı oluşturmalarının imkansızlığını, evrimci Fransız bilim adamı Paul Auger de şöyle ifade etmektedir:
Rastgele kimyasal olaylar sayesinde, nükleotidler gibi karmaşık moleküllerin ortaya çıkışı konusunda, bence iki aşamayı net bir biçimde birbirinden ayırmamız gerekir; tek tek nükleotidlerin üretilmesi ... ve bunların çok özel seriler halinde birbirine bağlanmaları. İşte bu ikincisi, olanaksızdır. Paul Auger, De La Physique Théorique à la Biologie, 1970, s. 118
Bu imkansızlığı çok basitleştirilmiş şöyle bir örnek üzerinden düşünebiliriz. Odadaki bir patlama sonucu ortaya edebi bir eserin, üstelik de sayfaları ciltlenmiş olarak çıkmayacağı açıktır. Bunun tesadüfen kendiliğinden oluştuğunu iddia eden bir kimse ile karşılaşsanız, ilk olarak bu kişinin aklından şüphe edersiniz. Ancak evrimcilerin tesadüflerin başardığını iddia ettikleri şey, bu örnekteki imkansızlıktan çok daha büyüktür. Ancak tesadüf iddialarının her türlü mantıksızlığına ve imkansızlığına rağmen, Darwin'in mirasına körü körüne bir sadakat içinde olanlar, "tesadüfler yine de bunu başarır" demektedirler. Evrim teorisinin geçersizliğini anlatan Evolution: A Theory in Crisis (Evrim: Kriz İçinde Bir Teori) adlı kitabın yazarı, ünlü moleküler biyolog Profesör Michael Denton, işte bu benzersiz mükemmelliği tesadüflere dayandırmak isteyenlere karşı duyduğu hayreti şöyle ifade etmektedir:
Genel evrim için gerekli olan tesadüfi yapısal ayarlamalar, mantıksal felaketlerdir. Yalnızca birkaç yüz kelimeden oluşan bir metni tesadüfen gramer kurallarına uygun olarak üretme ihtimalinin yok denecek kadar küçük olduğunu söylemek, olayın önemini olduğundan daha düşük göstermektir. Bu tür herhangi bir dizilim, aklın varlığını göstermektedir... Tesadüfi süreçlerin gerçekliğine ya da tesadüflerin, insan aklının ürettiği herhangi bir şeyden çok daha kompleks olan işlevsel bir protein ya da genin, en küçük parçasını oluşturabileceğine gerçekten inanılabilir mi?
Prof. Michael Denton, Darwinistler'in bu akıl dışı inancını bir başka sözünde ise şöyle anlatmaktadır:
Yüksek organizmaların genetik programlarının yapısı, milyarlarca bit (bilgisayar birimi) bilgiye ya da bin ciltlik küçük bir kütüphanenin içindeki tüm harflerin dizilimine eş değerdir. Bu denli kompleks organizmaları oluşturan trilyonlarca hücrenin gelişimini belirleyen, emreden ve kontrol eden sayısız karmaşık işlevin tamamen rastlantıya dayalı bir süreç sonucunda oluştuğunu iddia etmek ise, insan aklına yönelik bir saldırıdır. Ama bir Darwinist, bu düşünceyi en ufak bir şüphe belirtisi bile göstermeden kabul eder! Michael Denton, Evolution: A Theory in Crisis, Adler&Adler, Publishers, Inc., ABD, 1986 s. 351
Cambridge Üniversitesi'nden felsefeci Dr. Stephen C. Meyer de, hayatın kökeni ile ilgili tesadüfe dayalı açıklamaların, itibar edilecek türden olmadıklarını şöyle ifade etmektedir:
Hayatın kökeni dışındaki biyoloji sahalarında hala biyolojik bilginin kökeni için tesadüf, nedensel bir açıklama olarak kabul edilebilir, fakat bunu birkaç araştırmacı dışında kimse ciddiyetle desteklemiyor. 1950'li ve 1960'lı yıllarda moleküler biyologlar, proteinlerin ve nükleik asitlerin dizilimlerindeki kendine has özelliği takdir etmeye başladıklarından beri, işlevsel proteinleri ve nükleik asitleri tesadüfi olarak oluşturma olasılığı hesaplanmıştır. İlkel koşulların avantajlı olduğu varsayılsa bile (gerçekçi ya da değil)... biyolojik makromoleküllerin yararlı dizilime tesadüfen sahip olma ihtimali, Ilya Prigogine'nin kelimeleriyle, "yok denecek kadar az... hatta... milyarlarca yıllık zaman ölçeğinde bile."
Bu ihtimallerin imkansızlığını evrimciler de bilmelerine rağmen, gerçekler karşısında direnmektedirler. Bu gerçek; DNA'nın yapısındaki komplekslik ve mükemmelliğin ancak üstün bilgi ve akıl sahibi bir Yaratıcının -Yüce Rabbimizin- varlığıyla açıklanabileceğidir. Bir ayette şöyle bildirilmektedir:
Hakkı batıl ile örtmeyin ve hakkı gizlemeyin. (Kaldı ki) siz (gerçeği) biliyorsunuz. (Bakara Suresi, 42)
DNA KOPYALAMASI SIRASINDAKİ MÜKEMMEL FERMUAR SİSTEMİ
Blog Archive
-
▼
2010
(79)
-
▼
Mart
(79)
- EVRENİN DERİNLİKLERİNDEN DNA MOLEKÜLÜNE
- BİLİNEN EN GELİŞMİŞ BİLGİ BANKASI DNA
- HÜCRENİN 20. YÜZYILDA KEŞFEDİLEN YÖNLERİ
- CANLILIĞIN BİLGİ KAYNAĞI
- DNA MOLEKÜLÜNÜN MUCİZEVİ YAPISI
- DNA Sarmalının Kimyasal Yapısı
- DNA şeridi bobinler üzerine sarılıdır
- DNA MOLEKÜLÜ ALLAH'IN YARATIŞININ DELİLLERİNDENDİR
- Bilgi paketi genler
- DNA kararlı bir moleküldür
- DNA'nın sarmal yapısındaki şaşırtıcı düzen
- DNA çok düzgün, dönen bir merdiveni andırır
- DNA üzerindeki fosfatın önemi
- DNA’DAKİ OLAĞANÜSTÜ BİLGİ SAKLAMA KAPASİTESİ
- İnsan Hücresindeki Dev Ansiklopedi
- DNA'daki, Bilgisayarlardan İleri Bilgi Saklama Tek...
- DNA'daki Dev Bilgi Kapasitesini Anlatan Şaşırtıcı ...
- DNA, Sonsuz Bilgi ve Akıl Sahibi Allah'ın Sanatını...
- DNA MOLEKÜLÜNDEKİ ŞİFRE BİLİMİ
- DNA Molekülü Kodlu Mesajlar İçerir
- DNA’DAKİ BİLGİ HAZİNESİ HAYALİ EVRİM İDDİALARI İL...
- 4 Alfabeli DNA dilinden 20 Alfabeli Protein Diline...
- DNA’DA KAYITLI BENZERSİZ ÜRETİM SİSTEMİ PROTEİN SE...
- DNA ve RNA Moleküllerinin Farklı Olmasının Hikmeti...
- DNA'daki bilgiye daha kolay erişilir
- DNA'daki Talimatlara Göre Gerçekleşen Protein Üretimi
- 1- DNA'dan RNA sentezi (Transkripsiyon):
- 2- RNA'dan protein sentezi (Translasyon):
- Minyatür Boyutlardaki Dev Tesis
- ANSİKLOPEDİLER ARASINDAN BİRKAÇ SATIR BİLGİYİ BULU...
- Açık Bir Mucize: Protein Sentezini Proteinler Gerç...
- TESADÜFLER, PLANLI VE ORGANİZE ÜRETİM YAPAMAZ
- DÜNYANIN EN İLERİ KOPYALAMA TEKNOLOJİSİ
- Kopyalamadaki Benzersiz Hız
- Kopyalama Hatalarının Düzeltilmesi
- Hayati Göreve Sahip DNA Enzimleri
- DNA kopyalanmasında görev alan enzimler
- DNA ve Enzimlerin Kusursuz İşbirliği
- İNSANIN DNA’DA KAYITLI İNŞA PLANI
- Genetik Bilgiler Birleşiyor
- İnsanın Yapı Taşı Olan Hücreler Oluşuyor
- Hücre Bölünmesi Devam Ediyor
- Hücre Farklılaşmasındaki Mucize
- Genler Hücre Bölünmesini ve Büyümeyi Nasıl Kontrol...
- Mayoz ve Mitoz Bölünmenin Hikmetleri
- Genetik Hastalıklar, DNA'daki Düzende Tesadüflerin...
- DARWINİST MATERYALİST YANILGILAR
- Genlerin Büyüklükleri Komplekslik Ölçüsü Değildir
- Evrimcilerin Genetik Benzerlik Çarpıtması İnsa...
- Bilim Adamları Hala Yetersiz Bilgiye Sahiptir
- İNSAN GENOMU PROJESİNİN YÖNETİCİSİ, ALLAH’A NASIL ...
- İnsan Genomu Projesindeki Başarılar Allah'ın Yarat...
- Genetik Mühendisliği Hakkındaki Evrimci Yanılgılar
- Klonlama Çalışmaları Evrim Teorisine Neden Bir Des...
- CANLI YAPISINDAKİ BİLGİ VE MATERYALİZMİN SONU
- DNA, Sadece Nükleik Asitlerin Diziliminden İbaret ...
- Doğadaki Bilginin Kaynağı
- BİR KİTAP YALNIZCA MÜREKKEP VE KAĞIT DEĞİLDİR
- ÜNLÜ BİLİM ADAMI ANTHONY FLEW DNA’DAKİ KOMPLEKS YA...
- DARWINİZM’İN DNA İLE İLGİLİ YANILGILARINDAN BAZILARI
- Evrimci Cehaletin Bir Örneği: Hurda DNA Yanılgısı
- DNA’NIN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN KISIMLARI YARATILIŞ...
- Mitokondriyel Havva Tezinin Geçersizliği
- Bencil Gen, Bilinçli Gen İddialarının Geçersizliği
- Sonuç
- DNA MUCİZESİ EVRİM TEORİSİNİ NASIL GEÇERSİZ KILIYOR?
- Genetik Bilginin Kökeni, Bilim Adamları İçin Hala ...
- Genetik Bilginin Kökeni Tesadüflerle Açıklanamaz
- DNA'nın Varlığı Tek Başına Hiçbir İşe Yaramaz
- Hangisi Önce Problemi: Protein mi, Yoksa DNA mı?
- Kimyasal Evrim İddialarının Geçersizliği
- Bilinçli Olarak Yönlendirilmiş Deneyler, Evrim Teo...
- DNA'daki Komplekslik Kendiliğinden Düzenlenemez
- Neo-Darwinizm Evrim Açmazına Bir Çözüm Olamaz
- HARF HATALARI BİR KİTABI GELİŞTİRMEYECEĞİ GİBİ, TE...
- Hücreye Hayat Veren Yüce Allah'tır
- BAKTERİNİN DNA’SI İLKEL HÜCRE MASALINI YALANLAMAKT...
- DNA YÜCE RABBİMİZ’İN YARATMA SANATININ BİR ÖRNEĞİDİR
-
▼
Mart
(79)