DNA KOPYALAMASI SIRASINDAKİ MÜKEMMEL FERMUAR SİSTEMİ
Blog Archive
-
▼
2010
(79)
-
▼
Mart
(79)
- EVRENİN DERİNLİKLERİNDEN DNA MOLEKÜLÜNE
- BİLİNEN EN GELİŞMİŞ BİLGİ BANKASI DNA
- HÜCRENİN 20. YÜZYILDA KEŞFEDİLEN YÖNLERİ
- CANLILIĞIN BİLGİ KAYNAĞI
- DNA MOLEKÜLÜNÜN MUCİZEVİ YAPISI
- DNA Sarmalının Kimyasal Yapısı
- DNA şeridi bobinler üzerine sarılıdır
- DNA MOLEKÜLÜ ALLAH'IN YARATIŞININ DELİLLERİNDENDİR
- Bilgi paketi genler
- DNA kararlı bir moleküldür
- DNA'nın sarmal yapısındaki şaşırtıcı düzen
- DNA çok düzgün, dönen bir merdiveni andırır
- DNA üzerindeki fosfatın önemi
- DNA’DAKİ OLAĞANÜSTÜ BİLGİ SAKLAMA KAPASİTESİ
- İnsan Hücresindeki Dev Ansiklopedi
- DNA'daki, Bilgisayarlardan İleri Bilgi Saklama Tek...
- DNA'daki Dev Bilgi Kapasitesini Anlatan Şaşırtıcı ...
- DNA, Sonsuz Bilgi ve Akıl Sahibi Allah'ın Sanatını...
- DNA MOLEKÜLÜNDEKİ ŞİFRE BİLİMİ
- DNA Molekülü Kodlu Mesajlar İçerir
- DNA’DAKİ BİLGİ HAZİNESİ HAYALİ EVRİM İDDİALARI İL...
- 4 Alfabeli DNA dilinden 20 Alfabeli Protein Diline...
- DNA’DA KAYITLI BENZERSİZ ÜRETİM SİSTEMİ PROTEİN SE...
- DNA ve RNA Moleküllerinin Farklı Olmasının Hikmeti...
- DNA'daki bilgiye daha kolay erişilir
- DNA'daki Talimatlara Göre Gerçekleşen Protein Üretimi
- 1- DNA'dan RNA sentezi (Transkripsiyon):
- 2- RNA'dan protein sentezi (Translasyon):
- Minyatür Boyutlardaki Dev Tesis
- ANSİKLOPEDİLER ARASINDAN BİRKAÇ SATIR BİLGİYİ BULU...
- Açık Bir Mucize: Protein Sentezini Proteinler Gerç...
- TESADÜFLER, PLANLI VE ORGANİZE ÜRETİM YAPAMAZ
- DÜNYANIN EN İLERİ KOPYALAMA TEKNOLOJİSİ
- Kopyalamadaki Benzersiz Hız
- Kopyalama Hatalarının Düzeltilmesi
- Hayati Göreve Sahip DNA Enzimleri
- DNA kopyalanmasında görev alan enzimler
- DNA ve Enzimlerin Kusursuz İşbirliği
- İNSANIN DNA’DA KAYITLI İNŞA PLANI
- Genetik Bilgiler Birleşiyor
- İnsanın Yapı Taşı Olan Hücreler Oluşuyor
- Hücre Bölünmesi Devam Ediyor
- Hücre Farklılaşmasındaki Mucize
- Genler Hücre Bölünmesini ve Büyümeyi Nasıl Kontrol...
- Mayoz ve Mitoz Bölünmenin Hikmetleri
- Genetik Hastalıklar, DNA'daki Düzende Tesadüflerin...
- DARWINİST MATERYALİST YANILGILAR
- Genlerin Büyüklükleri Komplekslik Ölçüsü Değildir
- Evrimcilerin Genetik Benzerlik Çarpıtması İnsa...
- Bilim Adamları Hala Yetersiz Bilgiye Sahiptir
- İNSAN GENOMU PROJESİNİN YÖNETİCİSİ, ALLAH’A NASIL ...
- İnsan Genomu Projesindeki Başarılar Allah'ın Yarat...
- Genetik Mühendisliği Hakkındaki Evrimci Yanılgılar
- Klonlama Çalışmaları Evrim Teorisine Neden Bir Des...
- CANLI YAPISINDAKİ BİLGİ VE MATERYALİZMİN SONU
- DNA, Sadece Nükleik Asitlerin Diziliminden İbaret ...
- Doğadaki Bilginin Kaynağı
- BİR KİTAP YALNIZCA MÜREKKEP VE KAĞIT DEĞİLDİR
- ÜNLÜ BİLİM ADAMI ANTHONY FLEW DNA’DAKİ KOMPLEKS YA...
- DARWINİZM’İN DNA İLE İLGİLİ YANILGILARINDAN BAZILARI
- Evrimci Cehaletin Bir Örneği: Hurda DNA Yanılgısı
- DNA’NIN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN KISIMLARI YARATILIŞ...
- Mitokondriyel Havva Tezinin Geçersizliği
- Bencil Gen, Bilinçli Gen İddialarının Geçersizliği
- Sonuç
- DNA MUCİZESİ EVRİM TEORİSİNİ NASIL GEÇERSİZ KILIYOR?
- Genetik Bilginin Kökeni, Bilim Adamları İçin Hala ...
- Genetik Bilginin Kökeni Tesadüflerle Açıklanamaz
- DNA'nın Varlığı Tek Başına Hiçbir İşe Yaramaz
- Hangisi Önce Problemi: Protein mi, Yoksa DNA mı?
- Kimyasal Evrim İddialarının Geçersizliği
- Bilinçli Olarak Yönlendirilmiş Deneyler, Evrim Teo...
- DNA'daki Komplekslik Kendiliğinden Düzenlenemez
- Neo-Darwinizm Evrim Açmazına Bir Çözüm Olamaz
- HARF HATALARI BİR KİTABI GELİŞTİRMEYECEĞİ GİBİ, TE...
- Hücreye Hayat Veren Yüce Allah'tır
- BAKTERİNİN DNA’SI İLKEL HÜCRE MASALINI YALANLAMAKT...
- DNA YÜCE RABBİMİZ’İN YARATMA SANATININ BİR ÖRNEĞİDİR
-
▼
Mart
(79)
Twitter Updates
Genetik Hastalıklar, DNA'daki Düzende Tesadüflerin Yeri Olmadığını Ortaya Koymaktadır
İlgili kromozomların yanında, bu kromozomlarda oluşan bozukluklar, yani mutasyonlar sonucu ortaya çıkan hastalıklardan bir kısmı yazılıdır. Tüm bu genetik hastalıklar, DNA'daki hassas denge ve düzeni göstermekte; ayrıca canlıların mutasyonlar yoluyla gelişmesinin imkansızlığını ortaya koymaktadır.
Kromozom 1: CMT sendromu (kasların erimesi ve güçsüzleşmesine sebep olan sinirsel hastalık), prostat kanseri, Alzheimer hastalığı
Kromozom 5: Cri-du-chat sendromu (zeka geriliği ve gelişim bozukluğu), kolon kanseri, astım, Cockayne sendromu (erken yaşta ölüme sebep olan gelişim bozukluğu)
Kromozom 7: Obezlik (aşırı yağ depolama), diabet (şeker metabolizmasının bozulması), kistik fibroz (İç organları etkileyerek fonksiyon bozukluğuna sebep olur.)
Kromozom 8: Werner hastalığı (çocuk yaşta ya da zamanından önce yaşlanma), Cohen sendromu (anormal şekillenme , zeka geriliği, kas zayıflığı, obezlik)
Kromozom 13: Çocuklarda kas distrofisi, retina kanseri, otizm hastalığı (iletişim becerilerini engelleyen gelişim bozukluğu), Wilson hastalığı (beyin, karaciğer gibi dokuların bozulmasına sebep olan fazla bakır depolanması)
Kromozom 14: Alzheimer hastalığı , Graves hastalığı (hipertiroide sebep olan savunma sistemi bozukluğu)
Kromozom 19: Damar sertleşmesi, Miyotonik distrofi (kaslardaki bir bozukluk), Diamond-Blackfand anemisi (kemik iliği yetersizliğine bağlı kansızlık çeşidi), Lenfoblastik lösemi (lenf sistemi ve kemik iliğine bağlı kan kanseri)
Kromozom 20: Alagille sendromu (çocuk yaşta karaciğer, kalp gibi organlarda fonksiyon bozukluğu, kemik yapısında bozukluklar)
DNA molekülündeki kusursuzluğun ve düzenin önemini ortaya koyan unsurlardan biri de genetik hastalıklardır. Herhangi bir molekülün yaptığı tek bir hata, insanın zarar görmesine hatta ölmesine neden olabilir. Ama bu moleküller, üstün bir aklın emrinde olduklarını açıkça gösterir ve yaptıkları işte hataya düşmezler. Bedeninizdeki 100 trilyon DNA molekülü, DNA'yı meydana getiren nükleotidler, hücreyi inşa eden proteinler, aradaki trafiği mükemmel bir şekilde yönlendiren enzimler, enzimleri meydana getiren amino asitler ve 100 trilyon DNA'yı içinde barındıran ve "sizi" meydana getiren 100 trilyon hücre, benzersiz üstünlükte bir organizasyon ve düzene sahip yapılardır.
DNA'da yer alan bilgilerin ne kadar hassas bir düzen ve dengeye sahip oldukları göz önünde bulundurulduğunda ise, tesadüfi oluşumun ne kadar imkansız olduğu daha da iyi anlaşılır. Daha evvel detaylı yer verdiğimiz gibi, üç milyar harften oluşan DNA'daki bilgiler, A-T-G-C harflerinin birbiri ardına özel ve anlamlı bir sıra içinde dizilmesi ile oluşur. Ancak bu sıralamada tek bir harf hatasının dahi olmaması gerekir. Ansiklopedide yanlış yazılmış bir kelime ya da harf hatası önemsenmez, hatta çoğu zaman fark edilmez bile. Buna karşın, DNA'da herhangi bir basamaktaki, örneğin 1 milyar 719 milyon 348 bin 632'nci basamaktaki bir harfin yanlış kodlanması gibi bir hata bile, hücre için, dolayısıyla insan için önemli sonuçlara yol açabilir.
Bir genomdaki minimum değişiklik, bir nükleotiddeki değişikliktir. Ancak buradaki küçük gibi görünen bir hata dahi, çok ciddi sonuçlar doğurur. Örneğin insan gözünün retinasında, rodopsin adındaki pigmenti şifreleyen gende, S (Sitozin) yerine A (Adenin) bulunması, körlüğe yol açan bir göz hastalığına neden olur.
Tek bir gende meydana gelen bozukluk sonucu ise, tedavisi hemen hemen imkansız kalıtsal hastalıklar ortaya çıkar. Örneğin "fenilketonüri" denilen hastalıkla doğan çocukların metabolizması, proteinli gıdalarda bulunan, fenilalanin isimli bir aminoasidi kullanamaz. Bunun sonucunda kanda ve diğer vücut sıvılarında artan fenilalanin ve onun artıkları, çocuğun gelişmekte olan beynini tahrip eder ve ileri derecede zeka özürlü olmasına, sinir sistemi ile ilgili çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bu hastalığın sebebi ise, fenilalanin hidroksilaz enzimi yapımından sorumlu bozuk bir genin varlığıdır.
Ciddi sonuçlar doğuran Akdeniz Anemisi, hemofili, kistik fibroz, Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF), doğumsal işitme kaybı gibi hastalıkların sebepleri de bu tür gen bozukluklarıdır. Genetik yapıdaki çeşitli bozuklukların neden olduğu daha birçok kalıtsal hastalık vardır. Her biri çok ciddi sonuçlar doğuran bu hastalıkların başlıca nedeni, genetik şifredeki milyarlarca harften birkaç tanesinin yanlış yerde bulunmasıdır.
Huntigton koresi denilen genetik hastalıkta ise, hasta 35 yaşına kadar sağlıklıdır. Ancak bu yaştan sonra birdenbire kol, bacak ve yüz kaslarında denetlenemeyen istemsiz kasılmalar başlar. Tedavisi olmayan bu ölümcül hastalık beyni de etkilediğinden, hastanın belleği ve düşünme yetileri giderek zayıflar. Tüm bu genetik hastalıkların gösterdiği önemli bir gerçek vardır; genetik şifre o kadar hassas, dengeli ve kusursuzca hesaplanarak planlanmıştır ki, bu düzendeki en küçük bir değişiklik dahi, ciddi sorunlar oluşturabilmektedir. Sadece bir harfin eksikliği veya fazlalılığı, ölümcül hastalıklara veya hayat boyu sürecek ciddi sakatlıklara neden olabilmektedir. Dolayısıyla böylesine hassas bir denge ve düzenin tesadüfen oluştuğunu, ve evrim teorisinin iddia ettiği gibi mutasyonlar yoluyla kendiliğinden geliştiğini söylemek kesinlikle imkansızdır.
Hücrelerimiz 23 çift kromozoma sahiptir. Herhangi bir nedenle, bu çiftlerin fazla kromozoma sahip olması dengeyi bozacaktır. Down Sendromu durumunda, kişinin toplam kromozom sayısı 46 olması gerekirken, 47'dir. Kromozom haritasında 21. kromozomun üç adet olduğu görülür.
Öyle ise, DNA'da yer alan muazzam bilgi ilk olarak nasıl oluşmuş ve şifrelenmiştir? Hayatın kökenini tesadüflere dayandıran evrimciler, hayatın kökeni ile ilgili her soruda yanıtsızdırlar. Milyonlarca sayfalık, milyarlarca bilginin tesadüfen yazıldığını iddia edenler, elbette ki bu şekilde cevapsız kalacaklardır. Nasıl ki her eserin veya her bilginin bir yazarı ve sahibi varsa, DNA'daki bilginin de bir sahibi ve yaratıcısı vardır; ve O Yaratıcı, üstün ve güçlü, sonsuz ilim ve akıl sahibi olan Rabbimiz Allah'tır.
Tesadüfi etkilerin canlılara sadece hasar verdiklerinin bir diğer kanıtı ise, genetik şifrenin kodlanış biçimidir. Canlılardaki bilinen hemen hemen tüm genler, canlıyla ilgili birden fazla bilgiyi içerirler.
Moleküler biyolog Michael Denton, genlerin bu özelliğini şöyle açıklamaktadır:
Genlerin gelişim üzerindeki etkileri şaşılacak derecede farklıdır. Ev faresinde tüy rengiyle ilgili hemen her gen, boy uzunluğuyla da ilgilidir. Meyve sineği Drosophila Melanogaster'in göz rengi mutasyonları için kullanılan 17 adet X ışını deneyinden 14'ünde, göz rengiyle oldukça ilgisiz olan dişinin cinsel organlarının yapısı etki görmüştür. Yüksek organizmalarda incelenen hemen her gen, bir organdan fazla etkiye sahiptir. Michael Denton, Evolution: A Theory in Crisis, Adler&Adler, Publishers, Inc. ABD, 1986 s. 149
Canlıların genetik yapılarındaki bu özellik nedeniyle, tesadüfi bir etki sonucu DNA'daki herhangi bir gende meydana gelen değişiklik, birden fazla organa etki edecektir. Böylece bozukluk sadece belirli bir bölge içinde kalmayacak, çok daha fazla yıkıcı etkilere sahip olacaktır.
Sonuç olarak sağlık, "tesadüfen" oluşamaz. Tam tersine üstün bir yaratılışın sonucu olarak, Rahman ve Rahim olan Rabbimiz'den bir nimettir. Allah, dilediği zaman da bu nimeti alabileceğini, vücudun bilinmeyen bir noktasında ölümcül bir hastalık yaratabileceğini, bize örnekleriyle göstermektedir.
Elbette bu eksikliklerde büyük hikmetler vardır. İnsana düşen, kendisine sağlık verip, onu "düzgün bir adam kılan" (Kehf Suresi, 37) Allah'a şükretmektir. Hastalandığında ise, hastalığın da sağlığın da O'ndan olduğunu bilmeli ve Hz. İbrahim gibi, "hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur" (Şuara Suresi, 80) diyerek Allah'tan yardım dilemelidir.
1) Mikroskobik bir mantarın ürettiği aflatoksin adlı madde, P53 geninin mutasyonuna sebep olur.
2) Art arda 3 bazdan oluşan kodon Arjinin isimli amino asidi kodlar.